Utflykt till Wiksfors Bruk

Utflykt till Wiksfors Bruk

Andra advent och här hemma har vi haft en lugn söndagsmorgon. På dagens planering står städning av lägenheten inför visning senare i veckan. Men först vill jag tipsa om ett perfekt utflyktsmål i Värmland. Just nu kanske mest för er som befinner er i närheten, men den dagen vi kan resa fritt igen rekommenderar jag verkligen en tur till Wiksfors bruk i Långserud. Jag och svärmor gjort en mysig söndagsutflykt till bruket för två veckor sedan. Åt lunch och gjorde lite julklappsinköp.

Wiksforsmagasinet är en av verksamheterna på Wiksfors Bruk. Där finns både en mysig butik och kafé. Nu inför jul har de dessutom öppnat den stora kalla magasinsdelen där olika hantverkare säljer sina alster.

Så fina lyktor utanför butiken. Enkelt, men effektfullt med mossa och ett värmeljus i.

I den kalla magasinsdelen fanns kransar, smycken, keramik och mycket mer. Det var så fint julpyntat med granris och stjärnor i fönstren.

Utanför butikerna var flera eldkorgar tända. Perfekt att stå runt och hålla värmen. I bakgrunden syns Wedbränt där det lagas fantastiska pizzor. Just nu är det stängt, men i vår öppnar de igen. Pizzorna är magiskt god (talar av egen erfarenhet).

En av de andra butikerna på bruket är Wiksfors Bruksbutik som drivs av duktiga Josefine som också är florist. Hur fina är inte dom här kransarna!

I butiken finns fina bruksföremål, mycket hantverk och lokalproducerat. Jag köpte med mig en bricka i rustik mässing tillsamman med fyra magnetiska ljushållare. Perfekt att använda hela året och dekorera efter säsong.

Så mycket fint. Både textilier, juldekorationer och bruksföremål. En och annan julklapp fick följa med hem också. Vi var även inne på Balder design och Bruket interiör som delar butik och säljer både nya och gamla föremål. Älskar blandningen av nytt och gammalt.

Vi avslutade utflykten med våffellunch på magasinet. Behöver jag säga att denna våffla var fantastiskt god?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s