Blogg

Att omfamna hösten

Redan halvvägs in i oktober och hösten är verkligen här! Förstår inte riktigt var den här sommaren tog vägen… Ibland tycker jag att dom där övergångarna mellan årstiderna kan vara lite svåra. Först längtar man ju så mycket efter den där första snön, vårblomman, dagen på stranden, sommarkvällarna, den klara höstluften och så vidare. Sen…Fortsätt läsa »

Buketten från bukettkursen

Våren och sommaren har flugit fram utan tid att uppdatera bloggen. Främsta anledningen till det är att vi har gått från att vara två till tre här hemma. Lilla O, som nu är tre månader, kom efter mycket väntande i slutet av april. Vi har lagt all energi på att lära känna varandra och landa…Fortsätt läsa »

DIY: Babymobil i filt

Skärtorsdag och bebisen har tydligen bestämt sig för att stanna kvar i magen ett tag till, även om det gått en vecka över beräknat födelsedatum nu. Det har i alla fall gett mig tid att göra klart det sista till babymobilen som ska hänga över sängen. Inspiration till mobilen är hämtad från @annas_lillarum, @rebecka_ps och…Fortsätt läsa »

Aprilväder och påskpynt

Det varma marsvädret har verkligen ersatts av ett ombytligt aprilväder med sol, hagel och snö om vart annat. Längtar till lite mer värme igen och att kunna sitta mot väggen på balkongen med en kopp kaffe på eftermiddagarna. Försöker locka tillbaka våren genom att tjuvstarta med påskpynt inne. Eller vem säger egentligen att man inte…Fortsätt läsa »

Gott och blandat från månaden som gått

Redan sista mars och jag som trodde månaden skulle gå långsamt har inte alls hängt med. Jag har hunnit avsluta jobbet och är hemma på heltid och laddar inför bebis ankomst. Man kan ju tro att man ska hinna väldigt mycket mer när man inte jobbar, men icke… Jag har i alla fall avslutat den…Fortsätt läsa »

Minisemlor och nejlikor

Idag ska det njutas av semlor! Många, fast små. Pausa nyhetsflödet ett tag och njuta av gott kaffe, blommor och fika. Jag föredrar klassiska med mandelmassa, men J tycker bättre om chokladkräm som fyllning. Perfekt att kunna göra några små av varje. Såklart rikligt med nyvispad fluffig grädde och massa florsocker! Finns ju så många…Fortsätt läsa »

Förberedelser inför bebisens ankomst

Förra helgen och under veckan som gått har vi förberett lite mer inför bebisens ankomst. Så mysigt att få göra iordning en bebishörna i gästrummet. Rummet kommer framför allt fortsätta fungera som gästrum (och förvaring av diverse saker som man inte riktigt vet var man ska ställa för tillfället…). Känns ändå smidigt att ha alla…Fortsätt läsa »

Surdegsfrallor och vårlängtan

I helgen bakade jag en ny omgång med de här enkla surdegsfrallorna. Efter att ha misskött min surdeg under en tid har jag nu fått ingång den igen och bakat nästan varje helg. Älskar att kunna äta nybakad surdegssmörgås på söndag morgon. Den här degen gör jag kvällen innan och den kräver inga maskinen. Knådar…Fortsätt läsa »

Helgfrukost

En av de bästa sakerna med helg och ledighet är att kunna duka upp lite extra god frukost och sitta i lugn och ro en lång stund och njuta. Kanske sätta på radion i bakgrunden och bläddra i något magasin medan man dricker kaffe. På vardagarna blir det ofta frukost i farten samtidigt som jag…Fortsätt läsa »

Nästan ett år senare…

Oj oj, man kan verkligen inte säga att jag har uppdaterat bloggen speciellt bra under 2021! Snart ett helt år har gått sedan senaste uppdateringen. Tänker att det får bli ändring på det under det här året. För att kort sammanfatta 2021 så innehöll det en flytt till en större lägenhet som vi sen renoverade…Fortsätt läsa »


Följ min blogg

Få nytt innehåll direkt till din inkorg.