DIY: Babymobil i filt

DIY: Babymobil i filt

Skärtorsdag och bebisen har tydligen bestämt sig för att stanna kvar i magen ett tag till, även om det gått en vecka över beräknat födelsedatum nu. Det har i alla fall gett mig tid att göra klart det sista till babymobilen som ska hänga över sängen. Inspiration till mobilen är hämtad från @annas_lillarum, @rebecka_ps och Slöjd-Detaljer.

Trästommen till mobilen är köpt som kit på Slöjd-Delaljer (som för övrigt har en massa roliga och bra saker för DIY och skapande). Det enda man behöver göra är att limma ihop delarna ordentligt. Jag valde att skruva i en lite grövre krok i toppen på mobilen för att enkelt kunna hänga upp den i mobilarmen.

Filttyget och ullbollarna är inköpta på Panduro. Jag klippte ut färdiga mallar på stjärna, moln, måne och regndroppe. Efter att ha målat av dem på dubbelvikt tyg klippte jag ut alla delarna och sydde ihop. För att kunna stoppa i lite vadd måste man lämna en öppning som man sen syr igen för hand.

Alla delar förutom svanen är sydda så att man ser sömmen (har alltså inte vrängt dom efter att sytt ihop delarna). Tycker att det är fint att se sömmen och den klippta kanten.

Till svanen målade jag först en mall på frihand på vanligt papper. Kroppen för sig och vingarna för sig. Eftersom den är vrängd behöver man tänka på att ta till lite för sömsmån när man klipper ut delarna. Efter att ha sytt ihop delarna var för sig, vrängt dem, fyllt med mycket vadd och sytt ihop hålen använde jag vanligt broderigarn för att göra näbben och ögonen.

På vingarna och vid stjärtfjädrarna sydde jag vanlig raksöm med symaskinen för att få det mer att se ut som fjädrar efter att fyllt delarna med vadd. Till sist sydde jag fast vingarna på kroppen för hand.

Sen är det bara att trä på ullbollar och figurer på snöre som man vill ha dem och fästa på trästommen. För att den ska hänga i våg behöver man tänka på att hänga ungefär lika mycket vikt på alla armarna. Det var väldigt roligt att sy och skapa i filttyg! Lite pilligt, men absolut inte svårt.

Nu längtar vi bara efter att individen som ska ligga här ska komma också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s