Aprilväder och påskpynt

Aprilväder och påskpynt

Det varma marsvädret har verkligen ersatts av ett ombytligt aprilväder med sol, hagel och snö om vart annat. Längtar till lite mer värme igen och att kunna sitta mot väggen på balkongen med en kopp kaffe på eftermiddagarna. Försöker locka tillbaka våren genom att tjuvstarta med påskpynt inne. Eller vem säger egentligen att man inte får påskpynta veckan innan påsk? Tänker att det är bra att vara förberedd eftersom bebis också kan komma när som helst nu…

På köksbordet fick våriga gröna servetter åka fram tillsammans med loppisfyndade ljushållare i gult och rosa kökshanduk. Matchar ju väldigt bra med tulpanerna som vi fick av svärföräldrarna i helgen.

Fönsterbrädan pryds nu av ett gäng med tuppar.

En pastellgrön duk tillsammans med en cool kyckling. Florie verkade lite tveksam till kycklingen…

Såklart ett påskris också! Hämtade lite grenar ute och använde en blomsterfakir för att få dem att stå bra i Höganäskrukan. Sen i med lite hemmagjort påskpynt från tidigare år. Pappersfjädrarna är gjorda av överbliven tapet.

Dom prickiga äggen är gjorda av scrapbooking papper och dom andra äggen i tapet.

Katterna var väldigt nyfiken på påskriset. Av just den anledningen står påskriset nu högst upp på stringhyllan i vardagsrummet istället. Gulliga på bild blev dom ju i alla fall…

Till dörren gjorde jag denna kransen. Blev så tomt när jag plockade bort julkransen från dörren. Stommen till kransen är gjord av björkris. Sedan trädde jag i videkvistar från affären och övervintrad murgröna från balkongen som dekoration.

Gjorde en rosett av ett grått bomullsband som jag hade liggande hemma och fäste längst upp på kransen.

Det sista jag gjorde var att knyta fast små ullbollar med sytråd. Fint med lite färg på kransen också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s