Vanlig vardag

Vanlig vardag

Inläggen duggar ju inte direkt tätt här inne. Det har dom väll i och för sig aldrig gjort, men hela vintern har det varit helt tyst här! Dagarna fylls snabbt med de saker som hör till när man har en bebis hemma. Fast snart är han väll inte bebis längre… Elva månader blir han idag lilla O. Motivationen till att fota inomhus på vintern är ju också lite svajig. Men, nu börjar ljuset komma tillbaka och jag är så taggad på att fota och skriva igen! Förra veckan bestämde jag mig för att ta med kameran en hel dag här hemma med lilla O och fotografera vardagen helt enkelt. Det är ju ändå de dagar som utgör majoriteten av vårt liv och kanske det man vill minas mest senare i livet? Så här kommer några ögonblick från en vanlig vardag hos oss.

Frukost med tända ljus. Bästa sättet att göra även en lite grå vardag mysig! Oftast vaknar vi runt sju på morgonen och har man tur går det dra sig lite i sängen innan O vill upp.

Gröt och leverpastejmacka till O (standardfrukost sedan han var sex månader). Vi brukar variera lite vilken sorts frukt vi mosar ner i gröten. Just nu är kiwi och banan favoriterna.

Flori och Flossi hänger såklart med oss i köket på morgonen. Man hade ju önskat att dom kunde städa lite efter O på golvet runt matplatsen, men det är tydligen väldigt sällan som något han tappar duger för dom här damerna…

Flitig hjälpreda som gärna hjälper till med tvätten (eller kanske mest hjälper just nu…). Han älskar att stå och titta på tvättmaskinen när den är på.

Promenad till en lekplats en bit ifrån där vi bor. Perfekt med konstgräs att krypa runt på. Efter en stund gungande och upptäckande på lekplatsen somnade han gott i vagnen påvägen hem.

Går åt många koppar kaffe till en något trött mamma… Här är en av mina favoritkoppar! Handgjord och så mjuk att kupa händerna kring.

Till lunch gjorde jag plättar som serverades med keso, rivna morötter och hallonsylt.

På eftermiddagen hängde vi inne. O lekte på golvet i köket och jag kunde baka ut en plåt med grötbröd. Så gott och saftigt bröd! Älskar att det bara är att trycka ut på plåten och sen göra skåror i innan gräddning.

Jag körde ett kort träningspass på golvet inne. Ibland med gummibanden som vikt, men mestadels med en viss 9-kilos bebis. Perfekt att göra riktigt många benböj med axepress då!

Efter middagen hängde jag upp tvätten (som alltid blir liggande i tvättmaskinen hela dagen av någon anledning…) innan det var dags att göra iordning O för kvällen. Normalt brukar pappan i familjen komma hem innan middagen, men just den här dagen var han iväg på annat efter jobbet.

Om lilla O orkar brukar vi försöka läsa en bok i sängen som en del av läggningsrutinen. Så mysigt att kunna varva ner tillsammans och titta på bilderna. Efter att O somnat tog jag en dusch och sjönk ner framför TV:n med lite kvällsmat. Trött, men nöjd med dagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s