Surdegsfrallor och vårlängtan

Surdegsfrallor och vårlängtan

I helgen bakade jag en ny omgång med de här enkla surdegsfrallorna. Efter att ha misskött min surdeg under en tid har jag nu fått ingång den igen och bakat nästan varje helg. Älskar att kunna äta nybakad surdegssmörgås på söndag morgon.

Den här degen gör jag kvällen innan och den kräver inga maskinen. Knådar lite för hand och jäser ungefär totalt 1,5 timme i rumstemperatur. Sen får degen stå i kylskåpet och jäsa under natten. På morgonen delar jag bara upp degen i lagom stora bitar, låter dom jäsa lite till och sen in i ugnen.

Det som vi inte äter under söndagen åker sedan in i frysen. Räcker under i alla falla näsan hela veckan! Vill bli bättre på att göra hela surdegsbröd, men behöver öva lite mer och ha bättre tålamod med jäsningen och vikningen…

Någon mer än jag som också börjat längta lite efter våren förresten? Längtar efter vitsippor och äppelblom. Är så trött på dunjacka och kängor nu! Har också börjat planera lite för vad som ska sås nu i februari för att kunna planteras ut på balkongen när det blir varmare. Tycker om vinter och snö, men just nu känns det mest som att det är blött och slaskigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s