Buketten från bukettkursen

Buketten från bukettkursen

Våren och sommaren har flugit fram utan tid att uppdatera bloggen. Främsta anledningen till det är att vi har gått från att vara två till tre här hemma. Lilla O, som nu är tre månader, kom efter mycket väntande i slutet av april. Vi har lagt all energi på att lära känna varandra och landa i det stora och overkliga att vara föräldrar. Världens mest fantastiska lilla bebis är han!

I mitten av juni tog jag och lilla O med oss svärmor på utflykt till Wiksfors bruk i västra Värmland. Där hade vi bokat in oss på en kurs i bukettbindning hos Josefin som driver Wiksfors bruksbutik. Jag älskar blommor och så kul att få lära sig lite bättre hur man gör när man binder en bukett. Vi fick först fika och en genomgång i vilka blommor vi skulle få använda, hur man gör när man binder spiralbukett, vad man kan tänka på när man skapar sin bukett, hur man beskär blommorna med mera. Josefin gick igenom allt så pedagogiskt och lilla O sov i vagnen under nästan hela kvällen. Efter genomgången fick vi var sin bunt med blommor och sen var det bara att sätta igång.

Buketten innehöll allt från maffiga pioner och fluffiga nejlikor till klematis, prästkragar och blåklint.

Mycket grönt också såklart! Både sådant som växer i trädgården, grässtrån från dikeskanten och eukalyptus.

Under tiden som vi skapade våra buketter gick Josefin runt och gav tips. Det var verkligen inte helt enkelt att hålla runt bindstället med ett bra grepp och få till så att stjälkarna hamnade åt rätt håll och blommorna på den plats man tänkt sig. Men kul var det!

Sen fick vi lära oss att binda ihop den och slå in den med papper.

Blev en riktigt somrig och stor bukett som fick pryda köksbordet här hemma. Så kul att åka iväg ett par timmar och lära sig något nytt. Plus att jag älskar att få vara kreativ och skapa med händerna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s