Julförberedelser

Julförberedelser

Tänk att det är julafton nästa vecka! Först kändes det så långt borta, som att julveckan aldrig skulle komma, så plötsligt är det bara ett par dagar kvar. Vi har fått ändra våra julplaner lite, som så många andra säkert också behövt. Julafton kommer spenderas här i Värmland med svärfamiljen. Förhoppningsvis kommer vi iväg på en dagstur neråt för att hänga med mina föräldrar och syskon utomhus. Det blir bra det också. Det kommer ett nytt år med förhoppningsvis andra möjligheter att ses som vanligt igen. Tänker att jag är tacksam över att jag och alla nära runt mig är friska och att jag får vara ledig över julhelgen. Även om det helt klart är tufft när allt man planerar hela tiden behöver ställas in eller ändras…

Här hemma har jag bakat, julpyntat, pysslat och lyssnat på massa julmusik för att hjälpa julstämningen på traven. Mycket tända ljus för att lysa upp det kompakta mörkret utomhus. Ingen snö och noll soltimmar i december kräver helt klart en stor mängd tända ljus!

Har inte överdrivet mycket julblommor hemma eftersom de flesta julblommor är giftiga för katter, men en fin bukett fick följa med hem från blomsterhandeln. Några hyacinter har också flyttat in, men strategiskt placerade högt upp dit katterna inte når! Älskar doften från hyacinter, så kunder inte motstå.

För ett par veckor sedan gjorde jag också min första riktiga krans med halmstomme. Så roligt och lite trixigare än vad jag trodde. Nöjd med resultatet för att vara första gången och det kommer definitivt bli fler kransar framöver. Jag köpte ett kit med allt material från min vän Josefine på Wiksfors bruksbutik och gjorde kransar tillsamman med två vänner via videosamtal. Josefine hade gjort en så bra och pedagogisk film till oss så att vi kunde göra kransarna hemma.

Så mycket fina olika gröna material och så lite dekoration på det! Torkade apelsinskivor och eukalyptusen med små blommor är nog favoriterna.

Självklart en fin rosett längst upp! Kransen pryder nu vår balkong.

Har ni provat något nytt under årets julförberedelser?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s