Kallbad

Kallbad

Jag har länge varit skeptisk till att bada i sjön någon annan årstid än högsommaren. Skulle till och med definiera mig som en badkruka. En riktigt varm sommardag älskar jag att bada i en helst ljummen sjö. Efter att ha suttit i bastun länge kan det möjligtvis också vara skönt att gå ut i snön eller doppa sig i en kall sjö.

Efter att ha hört kollegor och vänner talat varmt om att kallbada ville jag ändå ge det en chans. Nytt år och nya utmaningar! Så en söndagseftermiddag fick jag med mig min vän Lisa till Skutberget för kallbad.

Efter en promenad i det vackra vintervädret gick vi till stegen. På vägen dit mötte vi en man som just badat och som sa att det var 1,6 grader i vattnet!! Vi bytte om vid en bänk bredvid bryggan och förberedde med varma kläder att ta på efteråt.

Ullmössa, raggsockar och en torr handduk att kliva upp på. Bara att bestämma sig och komma ihåg att andas.

Jag var inte i så länge och släppte inte stegen med händerna. Ändå så nöjd att jag vågade gå i! Tänker att jag behöver träna på att klara av att vara i lite längre och doppa även armarna.

Även Lisa gick i och badade! Efter att fått på oss varma kläder satte vi oss på klipporna och drack te och åt choklad. Bra avslutning på en söndag och kommer definitivt göra det igen. Vi har bestämt att det ska bli minst ett bad i månaden hela 2021!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s