Surdegsbröd

Surdegsbröd

De första dagarna i januari 2021 har passerat och snart börjar jobb och vardag igen efter julledigheten. Förutom några dagars jobb i mellandagarna har jag varit ledig. Så skönt med vila, läsa, fixa hemma och promenera. En hel del tid har gått till att planera för flytt och renovering. Blir kanske ett eget inlägg om den nya lägenheten och renoveringsplaner lite längre fram?

I julklapp av min lillasyster fick jag bland annat en burk med surdeg från den hon har hemma. Jag har inte bakat med surdeg förut, men länge velat testa. Perfekt sak att göra under julledigheten! Fick även ett fint bakbord i julklapp som jag fick inviga med brödbakning.

Efter några timmars jäsning, vikningar och en natt i kylskåpet bakade jag brödet i gjutjärnsgryta på hög värme. Första tiden bakade jag den med locket på för att hålla fukten inne och sista tiden utan lock för att få en fin yta.

Såhär fint var brödet när det kom ut.

Krispigt på utsidan och mjukt inuti. Så fantastiskt gott! Ska bli roligt att testa fler olika recept på surdegsbröd framöver. Testade även att göra surdegspizza till middag en kväll. Kan verkligen rekommendera det! Så gott, även om det krävs lite planering och förberedelse.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s